Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2012. március 13., kedd

Hysterica - A Metal (női) művészete

HYSTERICA  Ha valaki mostanság csajos metalról beszél, akkor minden bizonnyal a Nightwish nyomán beindult operás, szimfonikus vagy talán folkos témákkal nyomuló bandák jutnak az ember eszébe. Azonban hála a Svédországból induló Hysterica amazonjainak, akik újra életet leheltek a tradícionális heavy metal nővéri ágába.

  2012. március 14-én jelenik meg második lemezük The art of metal címmel.



Hysterica. A név legalább annyira komoly és szarkasztikus amennyire csak egy tisztán csajokból álló csapatnak erre szüksége lehet. Ám közelebbről szemlélve valódi tüzes és harcos töltést adnak az ismét fellángoló heavy metal által. Nyilván nem találták fel újra a spanyol viaszt, de a darkos/szimfónikus színtér után igazi felüdülés egy ilyen bandát hallgatni. 







A Hysterica története még 2005-ben indult. Amikor is a, korábban bluse gitáros Bitchie elkezdte megkeresni a megálmodott zenekarához a  bandatagokat. Fontosnak szempont volt nála, hogy a hangszeres tudás mellett kellően őrült társakra találjon. Először az énekes és dobos, majd idővel a billentyűs és basszer posztokra is megtalálta a zenésztársakat. 2006-ban már egy sikeres 6 nótát tartalmazó demóval csakhamar 200.000 felé kúszott a netes hallgatások száma. Tagcserék következtek és 2009-ben végül is megjelent METALWAR címmel első lemezük, amit európai turné követett. Egy évre rá elnyerték a Svéd metal fesztiválon a legjobb új zenekar kategóriája díját.  




















Számos tagcsere után lassan körvonalazódni látszik a felállás, ami máig is tart.

ANNI DE VIL - énekes

BITCHIE-gitáros

HELLN'-dobos

    


SATANICA -basszer

MARYDEATH - billenytűs
























2012. március 14-én pedig itt a friss lemez:

Hysterica official webpage
                                               "The metal war rages on!"

Nincsenek megjegyzések: