Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2012. március 6., kedd

Kalapács - Fémecskék

A Kalapács zenekar 2012. február 18-án a budapesti Club202 színpadán izzította be az április 30-án megjelenő új lemezét.
A  koncert hanganyaga a Poklok és Mennyek Között címmel megjelenő kiadvány bónuszaként lett rögzítve.


  Az estét a Csodatanker nevű banda nyitotta meg. Akik immár másodjára játszhattak a Kalapács zenekar előtt a Club202-ben.


Sziasztok !
A Csodatanker a Kalapács előtt 2011.12.05.

Stílusuk és játékuk teljesen megfért az este felhozatalát tekintve. Amíg az érdeklődők  szinte testközelből, addig a várakozók az italjaik mellett figyelték a boszorkány csókjáról és a buli végéről muzsikáló bandát.





A következő percekben a Kalapács előretolt helyőrségének is nevezhető EGO-PROJECT rakta le a "köveket". Persze a titulus nem véletlen hiszen ennek a zenekarnak a Beloberk tesók képezik a masszív alapjait. Ráadásul még a név is a Beloberk Pisti agyából kipattanó heavy/power ötletszikrákat örökíti meg. A kipróbált zenészekkel színpadra álló Ego Projekt végre ideális körülmények között - lásd az OSSIAN 25. Jubileuma előtti vihart - arathatta le a babérjait. Bátran állíthatom, hogy méltón odarakták magukat a programba.





 Dinamikusan és jókedvüen játszottak végig. A közönség legnagyobb örömére. A felszabadultan mosolygó Beloberk István vokálokkal egészítette ki a produkciót, míg Jung Norbi skót szoknyás és fejkendős megjelenésével lazított a heavy/power menetláncon. Kiss Zoltán énekes a színpad elején szinte játszva hozta az énektémákat, balján Lahovicz Zoli tekintélyt parancsolóan nyomta az alapokat. 

Az Ego buliról készült hangulatos képek itt, a zenekar hivatalos oldaláról.


                                            Köztünk legyen mondva, állati jó volt !




 A Kalapács előtt Weisz kicsi egykedvűen és lazán üldögélt a színpadon oldalt és amint mindenki készre "faragta" a hangszerét, gitárját felkapva berohant és belecsapott a kezdő riffekbe. A zenekar tagjai már ováció közepette vonultak helyükre. Kalapács József frontvonalba állásával meg is nyitották az estét. 

 Azt az estét, ami - véleményem szerint - az eddigi Kalapács koncertek között a legnagyobb minőséget hozta!!! Belo áthozta magával a sikeres buli hangulatát a remekül lenyomott Ego Projekt konceertről és felszabadultan játszott. Ráadásul a decemberi Kalapács koncerthez képest most sikerült technikai problémáktól mentesen játszaniuk. Aminek a műsor repertoárját tekintve meg is kellett lennie. Hiszen a számlistát régi, igazán keveset vagy soha nem játszott dalok alkották. Melyeknek a kottája az aktuális nótánál kinyitva Józsi előtt állt. Később egyébként ebből fakadt  Beloberk Zsolti poénja a dobok mögül: 
                                                 - Lapozzunk!!!

  A dalok az albumok megjelenése szerinti időrendben követték egymást és ezáltal gyakorlatilag egy kuriózum koncertnek az alapjait teremtették meg, ami már nagyon ráfért a zenekarra. A frissített program frissítette a bandát is és kicsit sikerült a szokásos menetrendtől elszakadni és újraélni a korai Kalapács-éra hangulatát is.
A kiváló hangzás és az így átrostázott szettlista megdolgoztatta a közönség memóriáját is, hiszen például a Szentírás vagy a Nem az a harc szövegét sem mostanában énekelhették együtt a bandával.
Az időrendet szorosan tartva a vége felé elzúztak két új dalt a megjelenő lemezről, amelyek nem lógtak ki a Kalapács zenekartól megszokott tradicionális heavy metal stílusból.









 A lejátszott dalok sorát most szándékosan nem írom le, mert így maradhat igazi csemege zenei élmény - adott esetben a lemezbemutató koncerten - a rajongóknak.

 De ahogy az fent írva van, aki lemaradt erről a kiváló estéről az átélheti később a Poklok és Mennyek Között című lemez bónuszaként. 
Sőt, talán április 30-án is játszanak ebből az összeállításból, amelyet igazi "fémecskékből" gyúrtak össze egy időtálló acélos nagy vassá!  


Kalapács official website





 Külön köszönet:Weisz László             

Nincsenek megjegyzések: