Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

AC/DC Budapest Papp László Sportaréna 2009.03.23.

                            

  Az újra reneszánszát élő rock zene palettáján ismét színre lépnek azok a bandák, akik ezt a stílust lemezeikkel anno kikövezték. Erre ráharapva a menedzsmentek, mint az éhes cápák, úgy vetik rá magukat az eseményekre.

Mindennek eredménye, hogy még mielőtt a jegyirodákba kerülhetnének, már gyakorlatilag az első pillanatokban elkapkodják a jegyeket. 
Budapesten sem történt ez másképpen...

Az AC/DC Black Ice albuma a megszokott négynegyedekkel, játszva debütált a lemezlisták élén. Nem tettek ők ezúttal sem mást, csak magukat adták.
És ez az őszinte rock'n'roll úgy tört elő a semmiből, mint egy torpedónaszád a mélységből.

  A Papp László Sportaréna alaposan megtelt. A beengedés viszontagságai nem szegék kedvüket a rajongóknak.
A kivetítőn egy kisiklott vonatszerelvény AC/DC felirattal szinte berobbant a csarnokba és a Rock ’n’Roll Train feldübörgött.






Kisvártatva követte a Hell Ain’t a Bad Place to be.


Olyan buli vette kezdetét, hogy a fürtökben lógó emberek még az ülőhelyekről is fel-fel pattantak. Még az új lemez friss nótái is úgy húzták a műsort, hogy alig volt észrevehető a különbség a nagy klasszikusokkal szemben. 
Train, Black Ice, Big Jack…


 A „Mennydörgést” élőben látni és hallani pótolhatatlan élmény lett, majd a TNT -t közösen felrobbantó közönség úgy dübörgött, hogy aki, fentről lenézett a küzdőtérre a sötétben villogó vörös ördögszarvakra egy pokoli rock show-ban gyönyörködhetett.







Hihetetlen energiaprés volt ez az este! Angus fáradhatatlanul járta a mára már mindenki által ismert táncát. Malcolm riffjei a koncert végéig húzósan, vaskosan rengették az arénát és a hatvanegyediket(!) taposó Brian Johnson is lazán, de mégis hihetetlen intenzitással nyomta végig a műsort egészen a For Those ágyúlövéséig… 


Volt itt minden ami belefért : hátonpörgős gitározás, egy kézzel pengetés stb., amire a közönség válaszul végig tombolta falrengető erejű kórussal az irdatlan erős és lendületes nótákat!


Ha a mai  zenészek csak a felét visszatudnák adni ennek a produkciónak…


AC/DC OFFICIAL WEBSITE
Fotók: AC/DC official website

Nincsenek megjegyzések: