Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

Nyékrock-Kalapács 2008. Június

A ll.Nyékrock fesztiválon a Kalapács zenekar, mint "headliner" erősítette a bulit.

  Írhatnám ,hogy ének az esőben,amilyen idő kialakult estére a Kalapács bulira.
De szerencsére egy kis nyári eső nem tette tönkre a lelkes kis szervezők munkáját Nyékládházán.
A hatalmas, hírességeket felvonultató fesztiválok árnyékában még létezik olyan hely, ahol nem minden a kaszáról és a tömegnyomorról szól...


 Kellemes vízparti helyen, kora nyárias időben kezdődtek el a koncertek. Amelyek között természetesen voltak különféle stílusú és tudású bandák. A helyi zenekar a Félálom nagyon jó egyveleget alkotott saját, dallamos nótáival és a feldolgozásokkal együtt. 

Amíg a közönség szép számban gyűlt a színpadhoz, addig a High way to hell-t zúzták el a saját dalaikkal körbefonva.






 A felvidéki Rómeó Vérzik nem okozott csalódást .Hamisítatlan rock'n 'roll - t toltak. S mi több! Hengereltek végig a nagyérdeműn! Semmi sallang , sem egy rossz hang! Tuti jó hangzás, amire már egyre szaporábban indultak a  motorosok is a hasukat növesztő rockerek felé. Nem kellett sok és a közönség már a refrént fújta!))) 


aki nem ismerné: 






A Disco Expressz nevéhez hűen  közismert "sztárok" dalait turbózta fel. Kisebb lazítást vittek a fesztivál hangulatába. Ami, jól is jött, mert a sorban erőteljes koncert ígérkezett. 

A Kalapács zenekar beállása alatt már elkezdett esni az eső, ezzel kisebb aggodalmat rajzolt az arcokra.
A nyitó Mindíg lázadó alaposan feldübörgött. A Nem az ,ami meg öl dallama  már rendesen meg mozdította a közönséget.
A nemrég megjelent Mítosz című albumról a Sólymok fészke brutális, fejszakító riffjei és hamisítatlan refrénje tökéletesen lett előadva. Majd a buliba ékelt régi gépes korszak felelevenítése táncoltatta meg a publikumot.
Egy kis közmegeggyezés után a közönség a Pokoli Évek és a Fagyott Világ-ot is elénekeltette.


 És aki, azt hitte csak ennyi a buli...nos az igencsak meglepődhetett. A Rómeó Vérzik énekese, Koppány is feljött egy dal erejéig a jól ismert dallamokat együtt énekelni.  Sőt, hogy a sor teljes legyen, spontán felhívták - az egykori Sámán - Cool Head Klan frontemberét is, Molics Zsoltit egy kis rögtönzött szólóra.









 (Nem mellékesen: a Cool Head-eseknek még a Kalapács után következett csak a fellépése)
Az igazán felszabadult bulit nem feszélyezte a hirtelenjében jött beállás, sem a rögtönzött próba. A közönség lelkesen kétszer is visszatapsolta a zenekart. De ez nem az a szokásos vissza taps volt, amelyik már szinte sok bandának a show része! 
A záró nóták közül, az Itt leszek ritmusa nagyon jól dolgozott, szinte pulzált a közönséggel együtt.
Az Összetartozunk című nóta pedig remekül zárta a Kalapács koncertet. Amely után Molics "rocktestvér" hangja szakította az éjszakát Nyékládházán, hogy még az öregebb harcosok is gitárt és mikrofont fogtak volna!



A fesztivál honlapja: nyekrock.hu

Nincsenek megjegyzések: