Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

III.Nyékrock fesztivál 2009.

NyékRock fesztivál
     A szokásosnál egy kicsit hamarabb rendezték meg a harmadik NYÉK ROCK Fesztivált. Nyékládházán ezúttal június hatodikán törték meg a csendet.


 A nyári eső, ami még a délelőtt érkezőket fogadta hamar elvonult. Így kora délutánra már kellemes sörfesztivál hangulat alakult ki.
A Wasserstukker női énekkel ötletes dallamvilággal hamar megmozgatta a helyi fiatalokat.
 

A Sirocko pedig kiválló zeneiségről adott számot. Többnyire a hazai klasszikus és dallamos hard rock dalokból merítő műsort adtak. 
Volt itt a korai Edda éveiből a Minden sarkon,a Keselyű, A Torony. Ráadásul olyan pontosan játszották, mintha CD-ről hallgatnánk (!), de még az ének hangszíne is tökéletesen passzolt. A Bikini újabb témáiból az Angyali üdvözlet is nagyszerűen játszották. Sőt, tökéletesen!


 A Félálom is lelkesen kezdett, de a hangosítás szépen elnyomta az éneket. Kellett pár nóta amíg tisztult kissé a kép. A dallamos Hiába kiáltasz is csak nehezen volt érthető.
A mikrofonnál éneklő Teka igyekezett mindent megtenni a közönségért. Egy térdeplős líra és a kisebb duett színt vitt a műsorba. A Vallomás billentyűjátéka keretet adott a saját szerzeményeknek. Majd az időtlen P. Mobil klasszikussal átüvöltették a közönséget.










A Junkies már tökéletesen szólalt meg. A fiatalabbak azonnal megrohamozták a színpadot…
Rendes kis kórus alakult ki csak hamar. A frissebb klipes nótát ,a Csatornapatkányt is elhúzták azoknak, akik esetleg kételkedtek volna az értékítéletükben.





 A Kalapács zenekar visszatérő vendégként ezúttal nem esőben játszott, mint tavaly. A nagyon ütősre sikerült Mítosz album briliáns intrójával nyitottak. A Vérszerződés után a Sólymok fészke mennydörgött. A klasszikus Kalapács nóták közül egy sem hiányzott. Jó  kis tombolást nyert vaskos közönségénekléssel meghintve aki, ideváltott jegyet ma.
Kalapács József is végig mosolyogva énekelt a színpadon.




 Később az Omen korszak régebben hallott szerzeményei szóltak: Csillaga hívja, Áldozat… a Ne a pénz már csak hab volt a tortán !!! A Bűnöm a Rock szépen felrázta a közönséget.
Az Ítélet helyett kihagyhatatlanul zárta a „klasszikus időket” is felülmúló teljesítményt.








 A Zorall komoly, majd kétórás műsorral táncoltatta meg a bulizni vágyókat!
Itt sem volt hiány hangerőből, sem tűzzel játszó lányokból. A Nirvana „találkozott” az Álomarcú lánnyal, a Bonanza a Zorallokkal, és megannyi jóbarát Máté Péterrel!!! 







Nincsenek megjegyzések: