Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

Tankcsapda Budapest Syma Csarnok

 2008. december 20.

    A már hagyományosnak mondható évvégi Tankcsapda koncert ezúttal a Syma-Csarnokban került megrendezésre. Aki, nem vak ))) és valamennyire is figyelte a banda ténykedését tudja, hogy szinte hagyományosan dupla koncertet adtak már rendszeresen a Petőfi Csarnokban. 
Ezúttal tehát a hangulatot nem kellett megismételni és mindenki kényelmesen elfért egy jó bulihoz.

  A választás helyesnek bizonyult a zene és a buli szempontjából. Ám nem mondható ez a szervezésre. Ahogy az ember beért a csarnokba rögtön szembesült egy-két aprósággal…
Az egyik ilyen apróság a ruhatár. A többezres embersereget kettő kb.:3 méter széles ablaknál szolgálták ki. Naná, hogy ebből is egy maradt pillanatokon belül…
A másik az italpult volt. Hatalmas sor kígyózott. Türelmes volt és elszánt aki beállt…

  A színpadhoz kényelmesen el lehetett jutni kezdés előtt is közvetlenül.
A buli pedig irtózatos erővel nyitott. A dob és basszus cuccok mindent kitoltak, hogy csakúgy remegett az emberen a ruha. Cserébe viszont a kezdő Ébresztő fel nótából a szöveg és a gitár csak tompán volt hallható. Ez a technikai részlet a harmadik nótánál javult meg igazán. A koncert repertoárjában -igen széles skálán - a régebbi és új nóták váltakoztak.





A színpad két oldalán egy-egy nagy kivetítő volt. Különös színezetet adott a látvány az Ez az a ház dalnál vagy a Magzat a méhből tételnél. Ez utóbbinál valóban egy magzat képei jöttek elő,míg az erotikusabb, csajozós témáknál egy kisebb sztriptíz is, - némi árnyjátékkal - fűszerezte a kedélyeket.


 Általában véve a közönség inkább álmos, a koncertet csak megnéző hangulatban volt. Miközben olyan , dalok jöttek elő ,mint az Agyarország, Mindenki vár valamit, Mitől legyen jó kedvem, Jönnek a férgek, Azt mondom állj, A három grácia,Mennyország turist, Adjon az ég, Lopott könyvek ,stb...
A Pogo-nál Lukács Laci egy kicsit más hangnemben - magasabban - kezdte el az éneket, így szinte egy másik nótának tűnt számomra.


Aztán bekövetkezett az ,amiről még a buli előtt beszélgettem egy kedves ismerőssel. Valaki a szinpadra dobott egy sörös cuccot, ami csak kevéssel kerülte el a zenekar felszerelését.  Ennek az lett a folyománya, hogy a buli hirtelen megtorpant és az ismeretlen el lett küldve – a szerintem is megfelelő helyre !!!


Ez a furcsa helyzet egy egészen érdekes fordulatot hozott… A következő – többnyire régebbi dalok – nagyon erőteljesen és nyersen kezdtek áradni. A rádiórock helyett egy igazi fémes hangulat keletkezett!!! A riffek reszelősen, ütemesen és ridegen szakadtak ki a hangfalakból. Napokkal a koncert után is visszacsengett a „ kérlek adj valamit amitől múlik a fájdalom” sorai …
 Volt egy kisebb akusztikus rész is, amiben egy szál gitárral a kezében nyomta Lukács Laci az Egyszerű dal-t , az Örökké tart–ot majd végül lassan beszállt a gitár szóló is, amolyan ízletes fűszerként. Igazán nagyszerű hangulat keletkezett!!!
Aki, pedig azt hitte, hogy vége lesz lassan a koncertnek, az alaposan tévedett. Egy erőteljes pogós, húzós blokk jött: Baj van,Nem elég, stb 
A buli valódi végéhez közeledve bemutatásra került az új dal is, ami filmbetétként is szolgál.
A befejezésnél már egy teljesen felrázott közönség tapsolt annak a Tankcsapdának, akik ezúttal a szokásostól jóval szélesebb dallistát nyomtak le.


És végre azoknak is megmutatták a rock’n’roll méregfogát, akik a zenekart a média jóvoltából nem az eredeti helyén kezelték!!! 



A Tankcsapda honlapja: www.tankcsapda.com

Nincsenek megjegyzések: