Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

Rockmaraton 2009 - Fekete Sereg, Kalapács ,Moby Dick, Ossian



  Az egyre bővülő fesztiválok sorában a Rockmaraton Pécsett, a Malomvölgyi Arborétumban büszkén állja a sarat. A fenséges környezetben a rock minden sarokköve megmozdul erre az alkalomra, hogy a zászlót magasba emelve tovább hirdesse:
         
           A ROCK ÖRÖK ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN !!!




Fekete Sereg 


  Az Első Hadjárat óta tevékenykedő Fekete Sereg a legutóbbi Ősi dal, Ősi szó albumával már határozottan karakteressé nőtte ki magát. A fejlődés egyértelmű nyomai ott vannak a lemezeken.





Ezt igazolja, hogy a koncert előtt – napsütéses kora délután már szépen megtelt a Rockerek.hu színpad előtt rajongókkal. Bele is csaptak hamarosan, nem várattak senkit feleslegesen. A beállós részekkel nem volt gond és a riffek is erősen ösztönözték az embert headbengelni. Az új album dalait a közönségnek nem kellett bemutatni, vastag kórusra találtak a refrének. A buzdító mozdulatokkal nem takarékoskodtak, így már a buli elején egy egész kézerdő tapsolt. A hangzás így élőben sokkal teltebb volt és az énektémákat jobban támogatta, szemben a lemezeken a darabos, menetelős részeknél. A nóták is fokozatosan emelték a hangulatot. Így az Ősi dal, Atlantisz Öröksége, Gyújts Sötétséget, Áruló a Neved, Féld a Vér Jelét, Fejfák és Keresztek…



Majd az Öljetek Meg borzolta a kedélyeket. Kissé meg is fogta a lendületet. De alapvetően ezt a Fekete Sereg koncertet elrontani már nem lehetett.
A sátorból kilépve érződött csak igazán, hogy a magasabb hangokat mennyire „ráültették” a basszusra…



Kalapács

 A késő délutánból lekanyarító Kalapács zenekar nem volt könnyű helyzetben az ébredező Rockmaraton nagyszínpadán. Hátuk mögött a lemenő Nap szinte elvakította a rajongókat. Gyorsan baseballsapka lett sok kézből, mintha csak tisztelgéssel köszöntenék a bandát.

A Mítosz bevezetőjét sokan együtt „szavalták” aztán kezdődött a koncert. De sokáig csak erőtlenül és tompán hallatszott minden. Kalapács Józsi rengeteget mozogva tartotta a figyelmet. Sőt még az Akela rajongóknak is adott tippet utalva a szeptemberi „közös” bulira.

Míg a színpad előtt balra a közönség még fesztiválról ébredező hangulatban figyelt csak, addig a jobb oldalon már vad pogó aprítottak.


Aztán valahogy a Nap mégis csak lement, a hangerő pedig végre fel !!!

A sólymok Fészke, a Bűnöm a Rock végre az alvókat is felrázta. Majd egy kis énekeltetős blokk és szempillantás alatt vége is lett ennek a rövid Kalapács bulinak. A Moby Dick már úgy is készült a csikket ledobó Angyallal amolyan bálna testtel…-Hátha még tudták volna,

De ez már!...


Moby Dick

  A klasszikussá vált üvegszaggató intróval berobbanó zenekart már sűrű tömeg fogadta. Be is robbant a hangulat!!!



 A Kegyetlen Évek és a Körhinta lemezek ma is szomorúan aktuális nótái kihozták az emberekből a feszültséget. Majd a Mennyből az Angyal és a Kiképzés válogatta rendesen a közönséget kőkemény pogóval. 


A Bűz van és a Na, mi van már az Atomtámadás hangulatát idézték.





De ami, ezek után jött!!!


 Arra lettünk figyelmesek, hogy a biztonságiak bejönnek a „farkasverembe” és egyesével körbe állják a rajongókat és fenyegetik!!! // - Biztos nem láttak még trash metal bulit.//


Aztán Göbl a mikrofonhoz lépve közölte, hogy ő sem látott még ilyet, hogy a biztonságiak főnöke (!!!) FEJBE HARAPJA !!! a közönség egy tagját! Erre a „kidobó” hozzávágott egy teli italos poharat lentről fel a színpadra!!!

 Ez után a primitív és szánalmas erőfitogtatás után sem lehetett a közönség kedvét megtörni !!!
Smici nem gyözte megköszönni a lelkesedést és a Gazember meg az Ilyen ez a század találóan folytatta a bulit. Persze nem lett kisebb tombolás (:-))).
Az Ugass Kutya pedig még bő félóra trash nóta után zárta a sort! A Prometheus és a Keresztes Vitéz őrületét már senki sem bírta volna megbontani!!!

Az igazság az, hogy a Moby Dick zenekart utólag is nagy köszönet illeti, amiért a zenébe vetett hitük vitte őket tovább!
- Ilyen ez a század!



Ossian

 A hús-vér metál után kissé szellősebben, de nagyon sok fiatal párral megtűzdelt közönség kórusa nyitotta a Rock Katonáit! Végre az Ördögök Mennyországa is erőt kapott a közönség legnagyobb örömére.


A Nincs Menekvés sorait kórusban énekelte a rajongó tábor, a Tűzkeresztség II. egy rockfesztiválhoz illően, elmaradhatatlanul hozta a vaskos refrént. A Paksi Endrét  megelőző, „tízezernyi” kéz gyönyörű látvánnyal hajladozott.
Klasszikussá vált Ossian koncertnóták alkották a koncert gerincét. Mindeközben a közönség is meg lett dicsérve, amiért ilyen szép számban eljöttek és együtt énekelnek. 

Ezúttal nem volt az Asszony feketében. De az Élő Sakkfigurák és Rock’n’roll Démon így is bőven kimozdította a párokat az ácsorgásból! 

 Friss hangzást és a lelkes hangulatot hozott az Ossian. A repertoár pedig csak erősítette a fesztiválhangulatot.


A "melegítő "Korpiklaani egy remek hangulatú közönséget vehetett át.



Nincsenek megjegyzések: