Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

Tankcsapda "Nem hagylak el" - Budapest Diesel- 09.05.13.


   

   Rendhagyó turné utolsó állomása volt a Diesel. A Tankcsapda első négy albumának az „ünnepe”. Amolyan ajándék a régebbi arcoknak a huszadik évét taposó zenekartól.






 Egy kis múlt idézéssel lehetne nyitni, hogy milyenek is voltak az induló csapat bulijai anno.Lendületesek, zúzósak. Csak így röviden.
Nem nagyon volt úgy, hogy a nóták elején ugyanott találta magát az ember, ahol percekkel előtte. De nem is nagyon kellett senkit sem erőltetni a tombolásra, mint mostanság: -Álmosak vagytok, vagy mi van???

-és nem dobáltak a színpadra söröspoharat, mert meg is nyúzták volna az illetőt.
  A zenekar pechjére egy olyan időszakban folytatta, amikor a rock zenét igyekeztek száműzni mindenhonnan és csak a legfanatikusabbak tudtak talpon maradni. Majd jöttek a Mennyország Turist kirobbanó sikere után a dalt diszkós változatból ismerők…, majd a média jóvoltából az „arcukbafésült” félrevezetettek.


 Tehát a „Nem hagylak el” turné címe egy fajta üzenettel is bírt a régi arcoknak.
A volt E-klubot javarészt idősebb rajongók töltötték meg. A „minden jegy elkelt” simán kódolva volt az estébe.
A The Bedlam kitartóan tolta, miközben a közönség egyértelműen már az este fénypontját várta.

Kezdésre fullasztóan megtelt a színpad előtt. Mozgásra így nem sok hely maradt…
  Sok bulijukkal ellentétben, ezúttal már a kezdésnél tökéletesen hibátlanul szólt minden.
Ami, pedig utána jött az valóban ajándék számba ment. Mindenki énekelt és a tömött sorok is szépen megmozdultak… Minden dalban erő és húzás volt. Rendre előkerültek a legütősebb nóták. Így: a Keleti csőd, Jonny a mocsokban, Nem hagylak el, Anarchia, Tankcsapda, Baj van, Világ proletárjai, Tetoválj ki, Tudok egy munkát, Kis oroszlány…


Külön élmény volt számomra a nehezebb témák közül a Nem ismerek rád és a beindulós, másnapos bulik hangulatát idéző „Ki csinál rendet”.
Lukács Laci elmondta, hogy tizenöt éve játszottak itt legutoljára. De sokat nem beszélt feleslegesen, mert elég szorosan követték a dalok a műsort.
A végére egy teljesen tiszta közönségkórus énekelte ugrálva, hogy: Félre tréfát
Nem is kell több szó ...

Nincsenek megjegyzések: