Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

After Rain Rocktogon 2009.12.13

Vitorlát Szélbe                     Az After Rain Vitorlát szélbe című lemeze 2008. május 12.-én jelent meg. A korongon magyar és angol nyelvű dalok kaptak helyet. Leginkább a Daczi Zsoltnak ajánlott Végső Út -emlékdal alapján lehetnek ismerősek elsőre. De az Akelából is ismerős lehet Szíjártó „Szupermen” Zsolt gitáros.


Saját elmondásuk alapján a zenéjük dallamos rock progresszív elemekkel, amiben sok különféle hangulat ötvöződik. Horváth Anett énekesnő tiszta hangjával szépen húzza a nótákat. - Személyes véleményem szerint a zenéjük a könnyed, szórakoztató hangvétellel kitölt egy kissebb, hiányzó űrt a mai magyar rockéletben

  A koncert furcsa módon vasárnapra esett. Így a Rocktogonban nem voltak sokan. Klub hangulat uralkodott. A hirtelen bejött hideg sem a bulizást hirdette.
De mindennek ellenére a PinkFly és az Overhelp zenekarok után fél kilenc körül belecsaptak a húrokba.
  A beállás egészen jól sikerült, bár Szupermen gitárja alkalmanként elnyomta a zenekart.
Játszottak saját és feldolgozott nótákat is. Így a Nigtwish/Over the hills and far away-t, ami nyersebb é
s erőteljesebb képet kapott a szinti nélküli előadással, és a Manowar/Warrors of the world united lassú, harcos nótáját. Ez utóbbi inkább csak a refréneknél hozta a férfias, menetelős érzést, így inkább kilógott a sorból. Az AC/DC TNT-je viszont elfeledtette a külvilágot és nagyon élvezetes, kirobbanó hangulatot hozott. Ehhez még hozzájött a basszusgitáros srác valódi AC/DC rajongó arca és a jól visszhangzó dob, mintha csak egy nagy csarnokban lettünk volna.
 





A Hogyha jót akarsz és a Harapás2 is erősen szóltak. Sokszor már hangosabban is, mint kellett volna, így a gitár sokszor elnyomta az énektémát. A váltásoknál hallatszódott igazán, hogy a hangerő ellenére mindig tiszta maradt az énekhang. Horváth Anett szívét-lelkét belepakolta az előadásba és a kicsi színpadot betöltötte mozgásával. Jó volt látni, hogy teljesen ki tud kapcsolni és „viszi” a műsort.
 


Néhány angol változat is előkerült a lemezről - Sky, Butterfly-, de igazán a Vitorlát szélbe dalnál volt a legjobb hangzás. Ez volt ugyanis az a pont, amikor a legszebben szóltak a hangszerek együtt és kijött a banda igazi erőssége: a letisztult ritmus szekció és a tiszta énekhang. Ez a dal, élőben egy kis megnyugvás volt, ami után kaphattunk egy gitárszólót is. 



  Szépen kitettek magukért és egy könnyed hangulatú koncertet hoztak össze. A nézők remek kis műsort kaptak cserébe a vasárnapi időpontért. Néhol fémes, nyersebb dalokkal fűszerezve meg ezt az estét, laza és letisztult rock zenével a fókuszban.






Nincsenek megjegyzések: