Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

Előszilveszter Pokolgép módra

Pokolgép  2006. december 30. Wigwam 


Rudán Joe-hoz legutoljára a fergetegesre sikerült Moby Dick jubileumon volt  szerencsém, amikor is Kalapács Józseffel a Legyél jó-t közösen énekelték el. Ez aztán valami félelmetesen jól szólt, vagy inkább döbbenetesen jól!









  Korán érkeztem. Előzenekarként a Krízis játszott, majd utána a MetalRain folytatta a műsort. Néhány kellemes nóta után az Ossiantól az  Acélszív feldolgozása következett. A színpad előtti néhány ember szép lassan meghozta a biztatást és a hangulatot is. Egy kis közönség énekeltetős nóta után adták át a helyüket a Morpheusnak.


Klasszikus elemekkel felépített heavy metalt játszottak. A hangzás már érzékelhetően magasabb színvonalon volt az előző bandához képest. Kifejezetten jól dübörögtek. Könnyű Tamás énekes tisztán énekelt - a hangerő bitang emelésére sem énekelt hamisan. A rohanó műsor idő ellenére is szakítottak időt, lemezük hangmérnökének, Paksi Endrének és az Ossian legénységének megköszönni a segítséget, az Élet és halál című lemezen való közreműködésükért. Igazán tetszett a műsor ,talán csak a szövegérthetőség lehetett volna egy kissé jobb. A Halállovas  című nóta vitte a prímet nálam, remek hangulatot teremtett.  Sűrű headbengelés kísérte a záró tételt.





A Pokolgép 11 kor kezdett. Előtte sűrűn kandikáltak ki a függöny mögül egy kis helyzetjelentésért, majd  szétnyílt és felcsendült az intro. 


 A jel alaposan megmozgatta a már szépen egybe gyűlt, de még nem túl hangos tömeget.





Rudán Joe nem győzte áldani az eszét, hogy az erős reflektorfényt ügyesen kivédte, mivel most is rajta volt a napszemüvege. 


A folytatásban érkező Háború gyermeke nagyon ütősen szólt, a közönség szemmel láthatóan nagyon élvezte. 


CsakazértisA túlélő


A Szökevény és a Túlélő album címadója komolyabban megtornáztatta a publikumot. Majd végre előkerültek az Adj új erőt album nótái is.


Adj új erőt
A zenekar nem készülhetett konkrét műsorral, vagy ha igen, akkor csak egy kis megbeszélésre vonultak el. Addig a közönséget dobszóló szórakoztatta.
A dobos még a cuccot is szét kapta a szórakoztatás ügyén és megpüföltette a bőröket az elöl állókkal. Úton visszafelé amolyan zenebohócként az állványt sem kímélte.)))
Visszatért a banda. Nagy hévvel belekezdtek a dallamosabb metal nótákba. Az Éjféli harangot nagyon lelkes fogadtatás kísérte. Baromi jól szólt! A Megátkozott világ és a Mindhalálig Rock'n 'roll sem maradt ki. A fergeteges hangulatban a Hol van a szót a közönség egy emberként énekelte végig.


 A színpadra felhívott Szaszának Joe megmutatta ,hogy milyen is egy jó koncert! ))) 

Végezetül a banda bemutatása után a közönség  Kukovecz Gabi sűrű éljenzésével lelkes tapssal köszönte meg a bulit.




A kb.3 órás buli (!!!) kifejezetten emelkedett hangulattal zárult.  Sőt, a "gép" közben szóbeli ígéretet tett egy 25 éves buliról, DVD felvétellel nyakon öntve! Ám addig is míg ez utóbbi megvalósul, bátran a figyelmünkbe ajánlották az Oblatio című vadonatúj lemezüket, ami szerény véleményem szerint fergetegesre sikerült!



még több kép a buliról itt



Soha rosszabb lemezt! Soha rosszabb estét!

Fotók: Dávid Zsolt Pokolgép.hu

  

Nincsenek megjegyzések: