Égi titkot őriz a kezdet
Te vagy a szeretet
Benned él

Te vagy a kezdet
Benned ölt testet
Amire gondolsz benned él
Moby Dick - Nem érhet véget

2011. május 30., hétfő

Tarja Turunen Budapest PeCsa 2009.06.20.




  A saját útját járó énekesnő ismét szíves fogadtatásban részesült Budapesten, bár a hűvösre forduló időjárás nem vette kegyeibe a rajongókat. Sőt, sokan talán inkább a fővárosi múzeumok egyikében igyekeztek pótolni, a lehetőségük szerinti egy éjszaka alatt, a művészeti és kulturális ismereteiket.




  A félig megtelt csarnokban senkinek sem kellett összepréselődni. Elég hely maradt a mozgásra, már azon keveseknek, akik nem tornyosultak a színpad köré. A nézősereg nagyobb részét alkották a Nightwish-pólóban lelkesedő fiatalok, de akadtak bőven az idősebb generációkból is.




A műsor szinte teljes egészét a My winter storm album dalai adták. Már ebből érezhető volt ,hogy a zene szélesebb spektrumát fogja érinteni Tarja az elkövetkezendő időkben, ezzel is kilépve a múlt árnyékából. 








A színpad bal oldalán a billentyűk – Maria Ilomeniemi, a jobb oldalán a dobcucc –Terrana - teljesen közel hozta a zenészeket a közönséghez. A középen lévő emelvényen a cselló – Max Lilja - kapott helyet. Doug Wimbish és Kiko Loureiro pedig közre fogták az énekesnőt. 


Ez az ötös innentől kezdve kifejezetten könnyed hangulatú nagyszerű koncertet adott!


Tarja könnyed léptekkel és mosolygósan énekelt. A már-már komolyzenei hangzás nem vált túl nehézkessé. A Tarjától megszokott látványos ruhák pedig zenei színházat varázsoltak.




                                                               

    A számtalan zenei csend tökéletes „hátteret” nyújtott az énektémáknak. Így az I walk alone szinte éltre kelt.
 A Sleeping Sun halk kísérete szabadon engedte az énekdallamokat.




Akik jelen voltak,  egy különleges atmoszférájú előadásnak lehettek tanúi.


- és akkor még nem beszéltem a tolókocsiban érkező, majd hirtelen meggyógyulva lábra pattanó Tarja rajongóról...



S bár csak a zenét tágabban értelmezni tudóknak lehetne ajánlani Tarja útkeresését, mégis ez a szeretet és tisztelet, a zene és a közönség felé szép utat jósol. 









Fotók:
tarjaturunen.com
tarjasgallery.he-hosting.de

Photos by Levente Kovács












Nincsenek megjegyzések: